Fără categorie

7 luni în câteva propoziții

7 luni în câteva propoziții

În prima lună șocul despărțirii, lacrimi și întrebări fără răspuns.

În a doua lună speranța unui proces rapid și echitabil este năruit prin hotărârea instanței de a lăsa copiii la Jugendamt și numirea unui evaluator.

În a treia lună durerea unor copii care își pierd speranța că vor avea o vacanță de vară frumoasă, că vor vizita bunicii sau că vor fi acasă.

În a patra lună Jugendamt reclamă părinții că vorbesc română cu copiii și obține acordul instanței să întrerupă întâlnirile dacă se mai întâmplă. Este totuși acordat „favorul” de a vorbi română cu micuța Lea.

În a cincea lună copiii încep un nou an școlar cu tristețe, părinților nu li se permite să-i însoțească în prima zi de școală. La invitația dirigintelui, mama participă totuși la deschiderea festivă la clasa a 5-a, Ruben îi face bucuros cu mâna când o vede în sală.

În luna a șasea niciun semn că evaluarea va fi gata în curând. Copiilor li se spune să nu se mai gândească la casă că vor sta mulți ani la cămin.

În a șaptea lună se înmulțesc protestele, copiii prind curaj, fug pe ascuns acasă, se întâlnesc unii cu alții și cu părinții.

În luna a opta … sperăm să putem scrie că acest coșmar s-a terminat.

Cât ține de noi și cu ajutorul dumneavoastră, vom continua să luptăm ca familia Furdui să fie reunită.

Dumnezeu să se îndure!

***

One thought on “7 luni în câteva propoziții

  1. Daniela spune:

    Este sfâșietor de trist situația in care se află familia Furdui. Ne rugam zilnic pentru parinti si copii. In acelasi timp ii mulțumim lui Dumnezeu pentru exemplul deosebit de parinti si de crestini pe care o lume intreaga poate sa observe. Ei aduc o adevarata slava lui Dumezeu prin felul lor de a trai, de a-si creste copii, de a vorbii, de a se comporta si chiar de faptul marunt dar important de a se imbraca. Fie ca bunul Dumnezeu sa scurteze cosmarul ingaduit de El si sa imulteasca binecuvintarile precum a facut cindva si pentru Iov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.