Fără categorie

Dragi susținători ai familiei Furdui,

Dragi susținători ai familiei Furdui,
Oficialii Jugendamt Heidekreis nu sunt persoane de cuvânt și nu au interesul să ajute cu adevărat familia Furdui, așa cum le cere legea. Aceasta este adevărul care a devenit cât de poate de evident imediat după intervenția sfidătoare și abuzivă de pe 26 aprilie 2021, adevăr care este întărit și în prezent.
La scurt timp după mobilizarea extraordinară a comunităților europene în Walsrode pe 27 februarie, avocații familiei Furdui au lansat un apel public către Jugendamt Heidekreis pentru a ajunge la o soluție pentru reîntregirea familiei. La rândul lor, oficialii Jugendamt au răspuns pozitiv la această solicitare, deoarece era evident că reîntregirea familiei este în interesul copiilor.
Parțial încurajați, dar și vigilenți, în același timp, de comunicatele pozitive și disponibilitatea părților de a colabora, am dat ocazia și răstimpul pentru o cale amiabilă, considerând astfel că oficialii din Heidekreis își vor veni în simțuri și vor acționa corect, măcar de data asta.
Este adevărat, nu aveam așteptări mari, dar era corect, având în vedere că situația familiei era și este foarte sensibilă, să dăm o șansă negocierilor. Din păcate, temerile ne-au fost confirmate: Jugendamt Heidekreis nu a avut niciodată de gând să reîntregească familia.
Deși a trecut mai bine de o lună de la decizia judecătoriei din Walsrode prin care Estera și Natalia trebuie să vină acasă, Jugendamt Heidekreis blochează intenționat acest lucru, la fel de abuziv ca până acum.
Mai grav, Albert și Ruben sunt mutați forțat în alt oraș, rupți de familie și de mediul lor școlar, doar pentru că și-au manifestat cu obstinență dorința de a fi lăsați să meargă acasă.
Micuțea Lea nu mai poate să își vadă părinții, pe Petru și Camelia, decât o dată la două săptămâni, dar mai mult, îi este interzis să își vadă frații. Orice contact al fraților între ei este întrerupt. O încălcare gravă a legii și drepturilor acestor copii. În plus, Lea nu mai poate învăța niciodată limba părinților ei. O altă încălcare a drepturilor omului.
Asistăm la un regim incompetent de teroare și intimidare perpetuat de Jugendamt Heidekreis împotriva unor copii inocenți, împotriva unei familii care nu a primit niciodată șansa de a-și repara presupusele greșeli.
Prin urmare, ținând cont de evoluția negativă a cazului și de amploarea abuzurilor Jugendamt, nu mai suntem în poziția de a aștepta o soluție amiabilă – oficialii Heidekreis nu sunt persoane de încredere, nu au avut niciodată intenții bune privind familia Furdui și nu au capacitatea intelectuală și profesională de a gestiona cazul și de a conduce o asemenea instituție importantă pentru societatea germană.
În zilele următoare vom continua seria dezvăluirilor din dosarul familiei pentru a demonstra, din nou și din nou, abuzurile și ura cu care acționează Jugendamt împotriva familiei Furdui.
Vă mulțumim pentru susținere în rugăciuni, în acțiuni, pentru implicarea de până acum și, mai ales, de implicarea pentru acțiunile viitoare.
Ne-ați arătat că David, Naomi, Estera, Natalia, Ruben, Albert și Lea sunt și copiii dumneavoastră, iar Petru și Camelia frații dumneavoastră. Ne rugăm ca Dumnezeu să vă binecuvânteze și prin dumneavoastră să susțină și să dea victorie familiei Furdui.
Echipa de Inițiativă Furdui
***

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *