Comunicate

UN NOU ABUZ JUGENDAMT

UN NOU ABUZ JUGENDAMT – Mutarea băieților în alt oraș, departe de casă

Dragi prieteni,

Astăzi, din păcate, suntem nevoiți să comunicăm o veste foarte tristă legată de situația copiilor Furdui.

După ultimul proces (21.03.2022) care a durat aproape șapte ore, în care Jugendamt a fost reprezentat de 6 – ȘASE! – persoane care nu au făcut altceva decât să lupte să convingă judecătoarea că nu există întoarcere pentru copiii Furdui și că reunificarea familiei nu face bine copiilor, avocații familiei au acordat un interviu ziarului local Walsroder Zeitung în care se făceau următoarele declarații:

„Thomas Lasthaus declară că două fiice, cele de 13 și 14 ani, s-ar putea întoarce la părinți. Două solicitări aferente pentru asistență parentală și ajutor pentru familie au fost depuse deja în 22 martie. Lasthaus pornește de la premisa că nimic nu mai împiedică întoarcerea fetelor acasă. Pentru ceilalți cinci copii ar fi fost stabilit un drept de vizite generos”.

În urma procesului am avut bucuria să citim declarațiile avocaților care spuneau că în afară de întoarcerea celor două fete, întâlnirile cu ceilalți cinci copii vor fi generoase și se va merge înspre reunificarea familiei pas cu pas.

Ideologia pe care au învățat-o însă lucrătorii Jugendamt le spune că acești copii trebuie să fie fericiți departe de familie, deși realitatea este cu totul alta. Toate evidențele arată niște copii traumatizați de șederea îndelungată departe unii de alții, de părinți și de mediul familial. Copiii Furdui adorm plângând și numai speranța că se vor întoarce acasă în curând i-a ținut puternici.

Nu știm dacă avocații nu au înțeles sau dacă Jugendamt a schimbat planurile, dar situația reală este următoarea: după proces nu a mai avut loc nicio întâlnire cu toată familia, micuța Lea nu se mai vede cu frații mai mari sub nicio formă, părinții o văd mai rar acum (doar la două săptămâni), iar Ruben și Albert sunt mutați în altă localitate departe de Walsrode.

Așa cum ne-au confirmat frații mai mari, Ruben și Albert adorm în fiecare seară plângând pentru faptul că nu vor mai putea rămâne cu colegii din școală și nu vor mai putea să treacă uneori pe acasă în scurte vizite de câteva minute.

Și la școală tristețea lor a fost sesizată de cadrele didactice și de colegi, adesea plâng chiar la școală. Dar angajații de la Jugendamt au convocat profesorii într-o ședință și au încercat să îi convingă că Ruben și Albert ar fi fericiți la cămin dacă nu i-ar mai vedea pe părinți și pe frați.

În loc să țină cont de dorința și durerea copiilor, încearcă să convingă pe toată lumea că acțiunile lor sunt bune. Deși este evident pentru oricine că acțiunile lor sunt malefice, ei nu pot vedea realitatea.

Ideologia lor le spune că copiii trebuie să fie fericiți departe de părinți și vor cu orice preț – chiar al distrugerii copiilor – să îi facă pe copii să uite de familie, de dragostea părinților și a fraților. Vor să le frângă voința și dorința lor de a fi fericiți. Vor să îi vadă resemnați, renunțând la orice vis în viață, nefiind nicio problemă pentru ei dacă mai târziu ajung dependenți de substanțe la care au acces în cămin, dacă devin rebeli și plini de frustrare, dacă devin dezorientați, neștiind ce să facă cu viața lor.

Vă rugăm să vă rugați, dar și să susțineți prin acțiuni copiii Furdui, în mod deosebit pe Ruben și Albert care acum sunt paralizați de suferință și de sentimentul de neputință, văzând că nici părinții și nici avocații nu i-au putut scoate de sub tutela Jugendamt.

Vom reveni în zilele următoare și vom prezenta cum Jugendamt Heidekreis a încercat din prima zi să convingă judecătoarea că acești copii sunt fericiți departe de casă și că le merge mai bine de când sunt la cămin. Dar la dosar există tocmai declarații anterioare datei de 26.04.2021 care arată că realitatea era cu totul alta.

***

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *